Méér kunst en cultuur in School en Omgeving

27 feb 2024 — Dit was de inspiratiesessie Méér kunst en cultuur in School en Omgeving! Op 21 februari gingen we met elkaar en Erevoorzitter Koningin Máxima in gesprek over de succesfactoren en de uitdagingen van de verlengde schooldag in Zeeland.

School en omgeving inspiratiesessie, meer muziek in de klas, set vexy
We willen iedereen die aanwezig is geweest bedanken voor deze bruisende middag vol met kennisdeling! Het was een interessante middag waarin presentator en onderwijsdeskundige Karim Amghar sprak over het belang van een rijk naschools creatief programma voor de ontwikkeling van de jeugd, met name voor de kinderen en jongeren voor wie de toegang tot kunst en cultuur niet vanzelfsprekend is.

Daarnaast gaf Frank Studulski, expert bij onderzoeksbureau Sardes, een lezing over De Rijke Schooldag als interventie op kansenongelijkheid, en ging veranderkundige Joyce van der Niet met deelnemers aan de slag met de 'effectuation methode'. Cultuurkwadraat organiseerde deze dag samen met met Méér Muziek in de Klas en de centra voor cultuureducatie KCE Oosterschelderegio, Toonbeeld en KEW in poppodium Poppodium De Spot in Middelburg.

 
Wil je ook verder met een Rijke Schooldag of meer informatie, lees dan gauw verder:

Naslagmateriaal inspiratiesessie

 
Op 5 en 14 maart worden er online inspiratiesessies in het kader van de subsidieregeling School en Omgeving georganiseerd.
 
En neem vooral contact op met het cultuureducatiecentrum bij jou in de regio!
 
Foto's: Set Vexy
 

Naar nieuwsoverzicht