75% van het Zeeuwse onderwijs maakt gebruik van de Cultuurbus!

11 dec 2023 — Sinds de lancering van De Cultuurbus is duidelijk gebleken dat dit een bijzonder populaire en essentiële voorziening is voor het Zeeuwse onderwijs. Dit wordt aangetoond door de hoeveelheid aanvragen en positieve reacties die we ontvangen van scholen en het culturele veld. Op deze manier zorgen we ervoor dat kunst, cultuur en erfgoed toegankelijk zijn voor alle kinderen en jongeren in de provincie Zeeland.

cultuurbus, zeeland, cultuurkwadraat, cultuureducatie, cultuurversterking
 
We hebben de cijfers eens opgeteld en daaruit blijkt hoe onmisbaar De Cultuurbus is voor de scholen in Zeeland: maar liefst 29.486 leerlingen hebben de Cultuurbus gepakt naar cultureel aanbod. Daarmee maakt 75% van het onderwijs gebruik van de Cultuurbus. 
 

Ook leuk: de top vijf bestemmingen die met de Cultuurbus werden bezocht: Watersnoodmuseum, Terra Maris, Historisch Museum de Bevelanden, Museum Veere en Bevrijdingsmuseum Zeeland. Dat, en nog veel meer, staat allemaal op de Cultuurbus 2019-2023-infographic

Met De Cultuurbus reizen leerlingen naar musea, theaters en concerten in Zeeland. Je kunt de bus aanvragen voor cultuurbezoek met de basisschool, onderbouw vo en alle klassen vmbo. De tweede aanvraagperiode van dit schooljaar is geopend van 1 januari t/m 31 januari 2024.

Reserveren

  • De aanvraag voor De Cultuurbus gaat via het online aanvraagformulier.
  •  Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en getoetst aan de Algemene voorwaarden regeling Busvervoer cultuurbezoek. 
  • Ons streven is scholen binnen 10 dagen na de aanmeldperiode per e-mail te laten weten of hun aanvraag wordt toegekend of niet.
  • Scholen die in de tweede aanmeldperiode een aanvraag doen en dit in de eerste niet hebben gedaan, krijgen voorrang op scholen die bij de eerste aanmeldperiode busritten toegewezen hebben gekregen.
  • Scholen betalen een bijdrage tussen de 25 en 75 euro per busrit. 

DE CULTUURBUS RESERVEREN

Culturele kaart

Op de culturele kaart diverse Zeeuwse culturele instellingen die educatieve programma’s aanbieden. Hier rijdt De Cultuurbus in elk geval naar toe. Wil je naar een andere locatie? Geef dat aan op het aanvraagformulier en wij checken of jullie bestemming ook op de culturele kaart kan worden genomen.

Naar nieuwsoverzicht