Ga direct naar inhoud

Regeling Busvervoer cultuurbezoek

Vanaf het schooljaar 2019-2020 kunnen alle Zeeuwse scholen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voorgezet onderwijs en het vmbo gebruik maken van de regeling Busvervoer cultuurbezoek.

Cultuurkwadraat voert regeling uit

De regeling Busvervoer cultuurbezoek maakt het mogelijk dat het busvervoer van leerlingen naar musea en podia in Zeeland voor scholen gratis is, tot het plafond is bereikt. Vorig jaar kreeg Cultuurkwadraat van de Provincie Zeeland de opdracht de regeling uit te voeren. De provincie trekt voor de regeling jaarlijks € 80.000 uit. Met het nieuwe budget wordt het mogelijk scholen (pro)actief te stimuleren ‘de bus te pakken’ op weg naar cultureel aanbod, dat past bij hun eigen vraag, beleid en ontwikkeling. 

Pilot

Om een efficiënt werkend reserveringssysteem in te richten, houdt Cultuurkwadraat tot de meivakantie een proef met een aantal scholen.Cultuurkwadraat test in de proefperiode met scholen, cultuuraanbieders en de drie regionale cultuureducatieloketten hoe het beste op de vervoersvraag van scholen en bestaande en nieuwe cultuurarrangementen kan worden ingespeeld.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de pilot en de regeling. Schrijf je dan in voor de maandelijkse provinciale nieuwsbrief van Cultuurkwadraat.

meer