Ga direct naar inhoud

Aanmelding culturele instellingen voor busvervoer gestart

12 juni

Vanaf 12 juni kunnen culturele instellingen in Zeeland zich aanmelden als bestemming voor De Cultuurbus. De instellingen - museum, schouwburg, filmhuis, podium enzovoort - zijn straks te kiezen uit een bestemmingslijst die op de website van Cultuurkwadraat wordt gepubliceerd. Voor opname op de lijst geldt een aantal voorwaarden. Culturele instellingen die bekend zijn bij Cultuurkwadraat hebben inmiddels een aanmeldformulier ontvangen. Instellingen die geen aanmeldformulier hebben ontvangen en opgenomen willen worden in de bestemmingslijst, kunnen er een aanvragen via cultuurbus@cultuurkwadraat.nl.

Alle Zeeuwse scholen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het vmbo kunnen vanaf begin schooljaar 2019-2020 gebruik maken van de regeling Busvervoer cultuurbezoek. Provincie Zeeland stelt jaarlijks €80.000,- beschikbaar om scholen te stimuleren de bus te pakken op weg naar cultureel aanbod dat past bij hun eigen vraag, beleid en ontwikkeling.

Na de zomer publiceren we op de website van Cultuurkwadraat een bestemminglijst. Culturele instellingen kunnen zich vanaf 12 juni aanmelden als bestemming op deze lijst. Voor opname op de bestemmingslijst gelden de volgende voorwaarden om met zekerheid vast te stellen dat de regeling wordt gebruikt voor educatief cultuurbezoek:

Culturele instellingen bekend bij Cultuurkwadraat hebben inmiddels een aanmeldformulier ontvangen. Heb je geen aanmeldformulier ontvangen en wil je opgenomen worden in de bestemmingslijst? Neem dan contact op met cultuurbus@cultuurkwadraat.nl om een aanmeldformulier te ontvangen.

meer