Ga direct naar inhoud

Aanbieders enthousiast over culturele competenties

10 mei

Vakdocenten en medewerkers van culturele instellingen waren woensdag 9 mei samen voor alweer de laatste bijeenkomst van de cursus Procesgericht werken met culturele competenties. Tijdens vier bijeenkomsten maakten de deelnemers kennis met culturele competenties en de bijbehorende gedragsindicatoren van De Cultuur Loper. Ook kregen zij tools aangereikt voor een coachende houding van waaruit ze de leerlingen kunnen stimuleren. 

Anneke van Waarden-Koets, coördinator educatie & exposities Zeeuws Archief, Middelburg vertelt wat de cursus haar heeft gebracht."De training heeft mij handvatten gegeven om andere accenten te leggen in bestaand educatief aanbod van het Zeeuws Archief. Door een iets aangepaste opzet kunnen leerlingen op meer gevarieerde manieren aan de slag met historische bronnen, wat grotere betrokkenheid bij de geschiedenis stimuleert. Door te reflecteren op het proces én op de verbinding tussen verleden en heden kunnen leerlingen ontdekken dat vroeger en nu onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat ook zij onderdeel van de geschiedenis zijn. Ik vond het een inspirerende cursus!"

Bij voldoende interesse organiseren we de cursus ook volgend schooljaar. Interesse of misschien een andere scholingsvraag? Laat het vooral weten via info@cultuurkwadraat.nl.

meer