Ga direct naar inhoud

Cultuurbezoek getest

15 mei

Een bus vol leerlingen van De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland reed half mei de Westerscheldetunnel door om aan te komen in Terneuzen. Hier bezochten de 5de- en 6de-groepers Museum Schooltijd. De culturele excursie met busrit is onderdeel van de pilot voor de regeling Busvervoer cultuurbezoek. Scholen en cultuuraanbieders onderzoeken de uitvoering van de regeling door Cultuurkwadraat.

Eind maart bespraken we met vertegenwoordigers van scholen, culturele instellingen en de cultuureducatiecentra van Zeeland de uitgangspunten voor de uitvoering van de regeling Busvervoer Cultuurbezoek. De klankbordgroep reageerde met tips en tops. Begin mei zijn we gestart met het organiseren van een aantal proefbezoeken. De scholen uit de klankbordgroep brachten met verschillende klassen een cultuurbezoek aan een van de vertegenwoordigde culturele instellingen. Zo gingen groep 5 en 6 van De Lonneboot naar Museum Schooltijd. Geëvalueerd zijn onder meer de informatievoorziening, service, veiligheid en aanbod van de culturele instelling.

Culturele kaart
Op www.cultuurkwadraat.nl komt na de zomervakantie een culturele kaart met Zeeuwse culturele instellingen waarvoor scholen busvervoer kunnen aanvragen. In juni gaan we instellingen benaderen met het verzoek zich aan te melden als bestemming. Ons streven is de scholen een zo rijk en divers mogelijk gevulde culturele kaart aan te bieden.

Zodra de pilotfase is afgerond, start de inrichting van het aanvraagsysteem en de culturele kaart. Heb je vragen over de regeling Busvervoer Cultuurbezoek? Kijk hier naar het overzicht veel gestelde vragen en antwoorden of stuur een mail naar cultuurbus@cultuurkwadraat.nl.

meer