Ga direct naar inhoud

Proef gratis busvervoer gestart

20 februari

Vanaf het schooljaar 2019-2020 kunnen alle Zeeuwse scholen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voorgezet onderwijs en het vmbo gebruik maken van de regeling Busvervoer cultuurbezoek. Met het vervoer van ruim 600 kinderen van diverse scholen naar de Lasloods in Vlissingen is 20 februari een proefperiode van start gegaan. Bussen brachten de leerlingen naar een muziekfeest waar Zeeland in het bijzijn van koningin Maxima en gedeputeerde Ben de Reu het Zeeuwse convenant van Méér Muziek in de Klas tekende.

De regeling Busvervoer cultuurbezoek maakt het mogelijk dat het busvervoer van leerlingen naar musea, podia en andere culturele instellingen in Zeeland voor scholen gratis is, tot het plafond is bereikt. Het provinciale kennisplatform voor cultuureducatie Cultuurkwadraat heeft van Provincie Zeeland de opdracht gekregen de regeling uit te voeren. Om een efficiënt werkend reserveringssysteem in te richten, houdt Cultuurkwadraat tot de meivakantie een proef met een aantal scholen.

Vorig jaar kreeg Cultuurkwadraat van de provincie de opdracht de regeling uit te voeren. De provincie trekt voor de regeling jaarlijks € 80.000 uit. Met het nieuwe budget wordt het mogelijk scholen (pro)actief te stimuleren ‘de bus te pakken’ op weg naar cultureel aanbod, dat past bij hun eigen vraag, beleid en ontwikkeling. Cultuurkwadraat test in de proefperiode met scholen, cultuuraanbieders en de drie regionale cultuureducatieloketten hoe het beste op de vervoersvraag van scholen en bestaande en nieuwe cultuurarrangementen kan worden ingespeeld.

meer