Ga direct naar inhoud

Terugblik eerste bijeenkomst training cultuuraanbieders

9 februari

Op woensdag 6 februari is de vierdelige training Procesgericht werken met culturele competenties van start gegaan. Kunstvakdocenten kijken terug op een waardevolle bijeenkomt.

De training is georganiseerd door Cultuurkwadraat in samenwerking met CultuurCollege en is ingezet voor kunstvakdocenten en educatief medewerkers van culturele instellingen. De training biedt handvatten om met een procesgerichte didactiek te werken aan de culturele competenties bij leerlingen. 

De groep die op 6 februari is gestart in Middelburg bestaat uit een mooie mix van vakdocenten uit verschillende kunstdisciplines: muziek, fotografie, beeldend en erfgoed. Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we niet alleen met elkaar kennisgemaakt, maar ook met de inhoud. We hebben het gehad over wat we onder cultuuronderwijs verstaan, wat een creatief proces is en wat de culturele competenties zijn. Daarbij hebben we het eigen docentschap onder de loep gelegd: want werk je bijvoorbeeld voornamelijk docentgericht of juist leerlinggericht? We kijken terug op een waardevolle bijeenkomst.

Geïnteresseerd? Er volgen nog drie bijeenkomsten waar je eventueel bij aan kunt sluiten. Kijk hier voor meer informatie.

meer