Ga direct naar inhoud

Kinderkunstweek-inspiratie in Kapelle

10 februari

Ook dit jaar organiseren we samen met Stichting Kinderkunstweek inspiratiemiddagen ter voorbereiding op de Kinderkunstweek. Dinsdag 5 februari startten we onze tour in het Fruitteeltmuseum in Kapelle.

De eerste inspiratiebijeenkomst was de aftrap van een reeks bijeenkomsten in de Oosterschelderegio en Walcheren, georganiseerd door Stichting Kinderkunstweek en Cultuurkwadraat. Tussen de museumstukken in Kapelle verzorgden verschillende gastdocenten een workshop met als thema ‘Energieke kunst - kunst die…draait, loopt, groeit, vliegt, zwaait, verdwijnt’. Niet alleen konden de deelnemers heel praktisch aan de slag met het maken van bewegende kunst met paperclips, kledinghangers en elastieken, onder leiding van kunstenaar Marlou Pluymaekers, maar ook zochten ze beweging in boeken tijdens de workshop ‘Boeken in beweging’ door Marije Rozendaal van Bibliotheek Oosterschelde. Deelnemers ontdekten dat beweging niet alleen zit in prenten of illustraties, maar ook in teksten en gedichten. Ook voor de uitvoering hiervan in je klas gaf Marije praktische voorbeelden en tips.


Kunstenaar en docent Jessica van Dierendonck zocht met de deelnemers beweging in beelden. Aan de hand van onderzoekende vragen en met veel enthousiasme kregen de deelnemende leerkrachten handvatten om hiermee in hun groep aan de slag te gaan.


Kris van der Werve liet de hersens van de aanwezigen kraken en gaf ze energie voor hun brein. Maar vooral ook hele praktische aanwijzingen voor deze werkvorm om het creatieve proces bij de leerlingen op gang te krijgen, alvorens ze wellicht met een werkstuk aan de slag gaan.


Op 26 februari vindt de laatste bijeenkomst plaats in het Stadhuismuseum in Zierikzee. Bovenstaande workshops worden daar dan ook gegeven, plus een extra! Er zijn nog plaatsen vrij, dus meld je snel aan en laat je inspireren voor de Kinderkunstweek 2019! Klik hier voor meer info en aanmelden.

meer