Ga direct naar inhoud

Verdiepingsbijeenkomst met Suzan Lutke

19 februari

Vernieuwend muziekonderwijs staat volop in de spotlights. De eerstvolgende verdiepingsbijeenkomst van Cultuurkwadraat op 13 maart heeft dan ook als thema ‘Spelen met muziek’. De bekende muziekpedagoge Suzan Lutke verzorgt deze editie een stevige inspiratietraining. Suzan doorbreekt graag vastgeroeste patronen. Zij laat de deelnemers ervaren hoe het is om muziek te maken door het samen te doen, de lol te beleven en erop te reflecteren. Interne cultuurcoördinatoren, vakdocenten, deelnemers aan de PLG's en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd op woensdag 13 maart van 15.30 tot 18.30 uur in de Schouwburg in Middelburg. 

Wat als muziekles nu eens niet ging over zuiver zingen, in de maat spelen en op tijd beginnen? Wat als muziekles een ontmoeting was en een uitnodiging om samen met anderen op avontuur te gaan in de wereld van het geluid? Dat je samen met je meester of juf ontdekt dat álles muziek kan zijn. Dat je zelf muziek kan maken met een liniaal en een stuk aluminiumfolie. Dat muziekles gaat om het geven van ruimte en uitdaging om te ontdekken wat je kunt en wilt.

Tijdens de verdiepingsbijeenkomst van 13 maart geeft muziekpedagoge Suzan Lutke een inspiratietraining die je laat ervaren hoe het is om muziek te maken door het samen te doen, de lol te beleven en erop te reflecteren. Dáár begint muziekles zonder angstzweet: met ruimte maken om te ‘spelen met muziek’ in plaats van ‘muziek te spelen’.

Tijdens de verdiepingsbijeenkomsten van Cultuurkwadraat ga je met interne cultuurcoördinatoren (icc’ers) van verschillende scholen èn kunstvakdocenten aan het werk rondom een onderwerp dat speelt in het basisonderwijs. Dit keer dus ‘Spelen met muziek’. Zo helpen we elkaar een stap verder, elk vanuit onze eigen expertise en ervaring en werken we samen aan een blijvend bloeiende cultuureducatiepraktijk in en rondom het Zeeuwse onderwijs.

De bijeenkomst is op woensdag 13 maart van 15.30 tot 18.30 uur in de Schouwburg in Middelburg. 

Aanmelden kan tot zondag 10 maart via info@cultuurkwadraat.nl. Cultuurkwadraat zorgt voor iets te eten tijdens de pauze. Heb je allergieën of speciale dieetwensen? Meld het ons, wij houden hier graag rekening mee.

meer