Ga direct naar inhoud

Cultuurkwadraat beoordeeld

22 januari

Toegankelijk, behulpzaamheid, professioneel en persoonlijk. Zo denken negen scholen over Cultuurkwadraat. De scholen zijn vorig jaar geïnterviewd in het kader van De Cultuur Loper. ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland vroeg hen ook de kwaliteit van de begeleiding vanuit Cultuurkwadraat te beoordelen.

Alle deelnemende scholen zijn positief over Cultuurkwadraat. De bereikbaarheid, de behulpzaamheid en de professionaliteit worden veel genoemd. De toegankelijkheid wordt omschreven als “benaderbaar”, “laagdrempelig” en de intermediairs zijn bijna “op afroep beschikbaar”. Icc’ers waarderen het zeer dat ze niet lang op een antwoord hoeven te wachten, en dat de intermediairs ook met regelmaat “in de buurt” zijn om hen persoonlijk te woord te staan. Dit aanbod op maat gooit hoge ogen: het stelt scholen in staat om effectieve stappen te nemen die passen bij hun situatie.

De intermediairs worden omschreven als “professioneel” en hebben “veel kennis van zaken”. De bijdrage van intermediairs was onder andere dat zij de ambities goed onder woorden kunnen brengen, en daarmee het opstellen van de visie in goede banen leidden.


De hulp bij het aanvragen van subsidies, zoals het Impuls Muziekonderwijs, en het aandragen van nieuwe suggesties op het gebied van cultuureducatie worden zeer gewaardeerd. Al vinden scholen het wel vervelend dat dit soort aanvragen omslachtig zijn – “dat kan meer to the point”, vinden ze.

Er is door de icc’ers verder opgemerkt dat de verschillende organisaties en naamsveranderingen van organisaties (vaak ook nog gebruikmakend van afkortingen), zaken niet duidelijker maken.

meer